10 redenen om in 2017 in robottechnologie te investeren | Automatisering | PMA

2021-12-14 19:31:09 By : Mr. Johnny Chen

Wouter van Halteren, oprichter van Halter CNC Automation, houdt zich dagelijks bezig met de vraag hoe verspanende bedrijven kleine en middelgrote series efficiënt kunnen produceren. Zijn bedrijf ontwikkelt standaard plug-and-play laadrobots voor het automatisch laden van CNC-machines.

“De automatisering van CNC-machines gaat een nieuwe fase in. Automatiseren of niet is niet de vraag. De vraag is hoe bedrijven gaan automatiseren”, zegt Wouter van Halteren.

Halter CNC Automation onderzocht de redenen om te investeren in robottechnologie. Van Halteren licht het onderzoek kort toe: “We hebben onderzoek gedaan naar de redenen voor metaalbedrijven om te investeren in CNC-automatisering en zien dat de bezwaren steeds meer worden aangepakt door slimme standaardoplossingen. Met plug-and-play-oplossingen zijn robotspecialisten niet meer nodig en wordt dit bezwaar weggenomen. Ook de onzekerheid in de supply chain is geen issue meer. CNC-laadrobots zijn snel en eenvoudig te wisselen en veelzijdig inzetbaar. Laadrobots zijn niet gekoppeld aan een specifiek product. Interessant is ook de veranderde kijk op automatisering. Bedrijven zien de laadrobot soms als een accessoire bij de CNC-machine, die niet dezelfde prijs zou moeten hebben als de machine zelf. We zien dat steeds meer bedrijven de rekensom maken: welke investering moet er gedaan worden en wat levert deze investering op?”

Het onderzoek van HALTER CNC Automatisering levert de volgende redenen op voor metaalbedrijven om te investeren in automatisering:

Het vinden van geschikt personeel wordt steeds moeilijker. De instroom van vakmensen is niet voldoende om aan de vraag van verspanende bedrijven te voldoen. Het dwingt bedrijven na te denken over alternatieven.

Onderbezetting van machines moet worden voorkomen. Machines worden complexer en duurder: deze investering moet worden terugverdiend. Het realiseren van meer spindeluren zorgt ervoor dat bedrijven deze investering sneller terugverdienen. CNC-laadrobots kunnen immers ook buiten de reguliere werkuren aan het werk worden gezet.

Het aanbod aan CNC beladingsrobots is ruim voldoende om iedere ondernemer een passende oplossing te bieden. Het aanbod aan standaardconcepten is aanzienlijk uitgebreid. Deze maken het ook kosteneffectiever om te investeren in de automatisering van CNC-machines.

Het automatiseren van CNC-machines kan niet alleen goedkoper, maar ook een stuk gebruiksvriendelijker. Het is niet langer nodig om robotspecialisten in huis te hebben. Het opzetten van een nieuwe serie met de nieuwe generatie laadrobots, zoals de Halter LoadAsistant, duurt slechts enkele minuten.

Steeds meer automatiseringsoplossingen zijn plug-and-play. Het implementatietraject is kort en de systemen kunnen direct meer rendement halen uit de CNC-machines. Het maakt de investering in het automatiseren van CNC-machines niet alleen eenvoudiger, maar ook aantrekkelijker.

Beladingsrobots kunnen snel en eenvoudig worden omgebouwd en voor een breed scala aan werkstukken worden gebruikt. Het is niet langer nodig om lange contracten af ​​te wachten voordat u investeert in een CNC-beladingsrobot. Bedrijven wachtten in het verleden op langlopende contracten, die hen verzekerden dat de investering in CNC-automatisering rendabel zou zijn. Door het veelzijdige karakter van de huidige laadrobots hebben bedrijven nu de vrijheid om te investeren in de automatisering van hun CNC-machines.

Financiële instellingen zijn gewend geraakt aan het fenomeen 'CNC-automatisering'. Dit maakt het voor bedrijven makkelijker om de financiering van deze investering te regelen. Sterker nog, financiële instellingen zien ook de voordelen van het automatiseren van CNC-machines en moedigen deze investeringen aan. Dit is het moment om in te spelen op deze trends en ontwikkelingen.

Het personeel ziet de laadrobot niet meer als een bedreiging. Het repetitieve en zware werk wordt door de robot overgenomen en de operator kan de werkvoorbereiding afhandelen. Plug-and-play-oplossingen hebben hier een cruciale bijdrage aan geleverd: de laadrobot is een toegankelijk hulpmiddel geworden.

Rendement op investering wordt kritisch bekeken door verspanende bedrijven. Niet alleen het investeringsbedrag wordt bekeken, ook het rendement en de terugverdientijd spelen een cruciale rol in het besluitvormingsproces. De automatisering van CNC-machines kent een kortere terugverdientijd door de snelle implementatie; dat vergroot de bereidheid om te investeren in CNC-automatisering.

De automatisering van CNC-machines zorgt voor een grotere efficiëntie. Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om te investeren in automatisering op bestaande machines en niet om het machinepark uit te breiden.

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang elke twee weken een e-mail.

Deze editie bevat: 'Promoting technology', 'Shifting poles' en 'ATEX, alles duidelijk?'

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA? Vraag hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

© 2021 Automatisering | PMA. Alle rechten voorbehouden.